Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Alvesco 160 Inhalator, aërosol, oplossing 160 microgram/dosis

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. WAT IS ALVESCO EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

Wat is Alvesco:
Alvesco is een heldere, kleurloze aërosolspray die u via de mond kunt inademen zodat hij in de longen terechtkomt. Het is een preventief werkend geneesmiddel (corticosteroïde), dat elke dag genomen moet worden en alleen actief wordt wanneer het in de longen is geïnhaleerd.
Het werkzame bestanddeel van dit geneesmiddel is ciclesonide. (Voor de andere bestanddelen, zie rubriek 6).

Waarvoor wordt Alvesco gebruikt:
Dit geneesmiddel wordt voorgeschreven om blijvend astma bij volwassen en jongvolwassen patiënten (vanaf 12 jaar) onder controle te houden.
Het maakt dat u gemakkelijker kunt ademen door de verschijnselen van uw astma te verminderen en de kans op een astma-aanval te verkleinen. Het effect wordt in de loop van de tijd opgebouwd, daarom moet dit geneesmiddel elke dag worden genomen, ook wanneer u zich goed voelt.
Dit geneesmiddel is niet geschikt voor gebruik bij acute benauwdheidsaanval. Voor een snelle verlichting tijdens zo een aanval moet u alleen uw luchtwegverwijder inhaleren.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Omdat een parallel geïmporteerd product geen eigen SmPC heeft, wordt de SmPC van het referentieproduct getoond. Bepaalde productkenmerken (o.a. hulpstoffen) van het referentieproduct kunnen echter verschillen van die van het parallelproduct. In de patiëntenbijsluiter staat de exacte samenstelling van het parallelproduct. Indien hieronder geen SmPC wordt getoond, betekent dit dat de handelsvergunning van het referentieproduct is ingetrokken.


Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubriek 7: 20 december 2017

Registratienummer: RVG 125766//31633
ATC: R03BA08 - Ciclesonide
Land van herkomst: Slowakije
Datum verstrekking handelsvergunning: 13 november 2019
Handelsvergunning houder: Medcor Pharmaceuticals B.V.
Artemisweg 232
8239 DE LELYSTAD
Niet beschikbaar