Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Amlodipine ARX 10 mg tabletten

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Amlodipine ARX en waarvoor wordt dit medicijn gebruikt?


Amlodipine ARX bevat de werkzame stof amlodipine die behoort tot de groep medicijnen die calciumantagonisten worden genoemd (medicijnen die spieren ontspannen en bloedvaten wijder maken).

Dit medicijn wordt gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk (hypertensie) of een pijnlijk en drukkend gevoel op de borst (angina pectoris); een zeldzame vorm van angina pectoris is prinzmetalangina-pectoris (variant-angina-pectoris).

Bij patiënten met hoge bloeddruk werkt dit medicijn door de bloedvaten te ontspannen, zodat het bloed makkelijker kan stromen. Bij patiënten met angina pectoris werkt amlodipine door de bloedtoevoer naar de hartspier te verbeteren, die dan meer zuurstof ontvangt; hierdoor wordt pijn op de borst voorkomen. Dit medicijn vermindert de pijn op de borst door angina pectoris niet direct.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.Registratienummer: RVG 124014
Procedurenummer: NL/H/4678/002
ATC: C08CA01 - Amlodipine
Datum verstrekking handelsvergunning: 28 november 2019
Handelsvergunning houder: Amarox Pharma B.V.
Rouboslaan 32
2252 TR VOORSCHOTEN
Niet beschikbaar