Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Ambrisentan Sandoz 10 mg, filmomhulde tabletten

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Ambrisentan Sandoz en waarvoor wordt dit middel gebruikt?


Ambrisentan Sandoz bevat de werkzame stof ambrisentan. Het behoort tot de groep geneesmiddelen die antihypertensiva wordt genoemd (waarmee een hoge bloeddruk wordt behandeld).

Dit middel wordt gebruikt om pulmonale arteriële hypertensie (PAH) bij volwassenen te behandelen. PAH is een hoge bloeddruk in de bloedvaten (de longslagaders) waardoorheen bloed van het hart naar de longen stroomt. Bij mensen met PAH worden deze slagaders nauwer, zodat het hart harder moet werken om het bloed erdoorheen te pompen. Hierdoor voelen mensen zich vermoeid, duizelig en kortademig.

Dit middel verwijdt de longslagaders, zodat het hart het bloed er gemakkelijker doorheen kan pompen. Dit verlaagt de bloeddruk en geeft een verlichting van de symptomen.

Dit middel kan ook worden gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen die worden gebruikt voor de behandeling van PAH.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.Registratienummer: RVG 123202
Procedurenummer: IE/H/0585/002
ATC: C02KX02 - Ambrisentan
Startdatum van het bereik datum verstrekking handelsvergunning 19 september 2019
Handelsvergunning houder: Sandoz B.V.
Veluwezoom 22
1327 AH ALMERE
Niet beschikbaar