Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Alutard SQ 2-Huisstofmijten 100.000 SQ-E/ml, suspensie voor injectie

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. Wat is Alutard SQ 2-Huisstofmijten en waarvoor wordt dit middel gebruikt?


Alutard SQ 2-Huisstofmijten bevatten allergenen van Huisstofmijten. De behandeling is bedoeld om overgevoeligheid voor huisstofmijten te verlagen en daarmee allergische klachten te verminderen.

Alutard SQ 2-Huisstofmijten wordt door de arts voorgeschreven bij een aangetoonde allergie voor huisstofmijten. De hiermee gepaard gaande klachten kunnen zich uiten als loopneus, niezen tranende ogen en/of allergisch astma. Vooral wanneer preventieve maatregelen, zoals het saneren van de woning, het gebruik van hypo-allergene bedhoezen, etc. onvoldoende effect hebben. Maar ook wanneer de allergische klachten zich verplaatsen van de neus naar de longen, waarbij ondanks een langdurige periode van behandeling met anti-allergische middelen (zogenaamde antihistaminica) en/of locale therapie (sprays, etc.) onvoldoende effect verkregen wordt.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.Omdat een parallel geïmporteerd product geen eigen SmPC heeft, wordt de SmPC van het referentieproduct getoond. Bepaalde productkenmerken (o.a. hulpstoffen) van het referentieproduct kunnen echter verschillen van die van het parallelproduct. In de patiëntenbijsluiter staat de exacte samenstelling van het parallelproduct. Indien hieronder geen SmPC wordt getoond, betekent dit dat de handelsvergunning van het referentieproduct is ingetrokken.


Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de tekst: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft de rubrieken 1, 2, 7, 8 en 9: 7 februari 2018.

Registratienummer: RVG 125990//121518
ATC: V01AA03 - House Dust Mites
Land van herkomst: Slowakije
Startdatum van het bereik datum verstrekking handelsvergunning 30 december 2019
Handelsvergunning houder: Medcor Pharmaceuticals B.V.
Artemisweg 232
8239 DE LELYSTAD
Niet beschikbaar