Zoeken

Terug naar resultaatlijst

Cetirizine 2HCl 1 mg/ml Medcor, drank

Rubriek 1 van de bijsluiter:

1. WAT IS CETIRIZINE EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

-Elke ml drank bevat 1 mg cetirizine hydrochloride. Cetirizine 2HCl 1 mg/ml behoort tot de groep van de zogenaamde antihistaminica. Dit zijn middelen tegen overgevoeligheidsreacties.
-Uw geneesmiddel wordt gebruikt om de symptomen van hooikoorts, niet-seizoensgebonden ontsteking van het neusslijmvlies (loopneus/jeukende neus) en andere allergieën zoals huisdier of huisstofmijt allergieën te verminderen. Het kan ook gebruikt worden bij huidallergie zoals uitslag, jeuk en urticaria (netelroos).
Dit geneesmiddel kan gegeven worden aan kinderen van 2 tot 6 jaar om de symptomen van hooikoorts te verminderen.

Een uitgebreide beschrijving van de werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel vindt u in de patiëntenbijsluiter en samenvatting van de productkenmerken.

Omdat een parallel geïmporteerd product geen eigen SmPC heeft, wordt de SmPC van het referentieproduct getoond. Bepaalde productkenmerken (o.a. hulpstoffen) van het referentieproduct kunnen echter verschillen van die van het parallelproduct. In de patiëntenbijsluiter staat de exacte samenstelling van het parallelproduct. Indien hieronder geen SmPC wordt getoond, betekent dit dat de handelsvergunning van het referentieproduct is ingetrokken.


Patiëntenbijsluiter Samenvatting van de productkenmerken (SmPC) SmPC Datum van herziening van de samenvatting: Laatste gedeeltelijke wijziging betreft de rubrieken 1 en 7: 27 september 2019 0919.17v.EV

Registratienummer: RVG 125066//32486
ATC: R06AE07 - Cetirizine
Land van herkomst: Spanje
Datum verstrekking handelsvergunning: 18 juni 2019
Handelsvergunning houder: Medcor Pharmaceuticals B.V.
Artemisweg 232
8239 DE LELYSTAD
Niet beschikbaar